msdnaa_logo_horiz_color                

Kompanija Microsoft je omogućila studentima Prirodno-matematičkog  fakulteta da preko MSDN AA programa besplatno dobiju licencirani softver ove kompanije. Da bi student dobio mogućnost da postane korisnik ovog programa i da besplatno na svom računaru koristi Microsoft softver, mora da poseduje indeks sa upisanom ili obnovljenom tekućom školskom godinom.Takođe mora imati otvoren pmf.edu.rs mail nalog. Više o tome pročitajte ovde.
Naručivanje i izdavanje sofvera se vrši u nekoliko koraka:

  1. Otvaranje naloga za ELMS distributivni portal  - pošaljite prazan e-mail sa vaše pmf.edu.rs mail adrese na admin@pmf.edu.rs. Biće vam poslat e-mail koji sadrži korisničko ime, lozinku i link na sajt za online naručivanje. Korisničko ime će biti isto kao i Vaše korisničko ime na pmf.edu.rs.
  2. Naručivanje softvera  - vrši se online, preko sajta Microsoft DreamSpark. Iz padajućeg menija sa spiskom softvera birate prema želji, a potom zakljucujete kupovinu.
  3. Na ovaj način dolazite do linka za direktan download softvera. Ukoliko je Vaša veza prema Internetu slaba, možete downloadovati softver i na fakultetu (potražiti informacije od ovlašćenog lica).
  4. Bez obzira na način dolaska do samog softvera, morate izvršiti online naručivanje, jer na taj način dolazite do aktivacionih ključeva za softver. 

Želimo da vam skrenemo pažnju na sledeće:

  1. RC ne obezbeđuje CD/DVD medije, tako da morate doneti svoje diskove
  2. Proverite da li ste dobro naručili softver pre dolaska u RC
  3. Pri svakoj porudžbini na ELMS sajtu za online naručivanje morate se složiti da sofver dobijen na ovaj način nećete koristiti u komercijalne svrhe.

info mail: sysadm@pmf.ni.ac.rs

  • iznajmljeni softver možete instalirati na samo jednom računaru koji je u Vašem privatnom vlasništvu   
  • iznajmljeni softver nije moguće koristiti u komercijalne svrhe, niti ga je dozvoljeno umnožavati   
Po prestanku statusa studenta možete nastaviti korišćenje softvera po uslovima propisanim EULA dokumentom, ali više ne možete dobijati nove verzije softvera.